Október 10-én, szerdán tartottuk hagyományos mazsola-napunkat, melyen új 9. osztályos diákjainkat igazi Tamásis diákká avattuk.

 

A mazsola-nap régi hagyományon alapuló, amolyan játékos beavatási rítus, melyen az új gimnazista osztályoknak a 10. osztályosok által készített feladatokat kell megoldani, teljesíteni.  Célja, hogy az ügyességet, kreativitást, kitartást és egyéb erényeket megmutató feladatok megoldása révén az osztályközösség egybekovácsolódjon.

A délelőtt folyamán volt sportvetélkedő, „vicces-mókás feladatok”, szellemi kvíz, és nagy kihívást jelentő fényképeszkedés az Önkormányzat magas rangú tisztségviselőivel. A 9. b osztálynak Váczi János alpolgármester úrral, a 9. a osztálynak pedig dr Szabó Zsófia és dr Borsodi Klaudia aljegyzőkkel sikerült közös fotót készítenie. Bemutatták a zsűrinek az előzetes feladatként kapott 2013-as naptárjaikat, plakátjaikat (melyen kisiskolás-alsós képeikből készítettek montázst), valamint iskolánkat népszerűsítő reklámfilmjüket. A zsűrit saját készítésű sütikkel kényeztették.

A 6. órában megtartott műsoron már az egész iskola megtekinthette a színvonalas produkciókat. Az alsósok lelkes szurkolótábort alkottak, folyamatosan biztatták a csapatokat. Mindkét osztály készült egy közös dallal és tánccal, majd a stand-up comedy műfajában is megmérettettek.  Nagy örömünkre Hajdú Steve is megtisztelte iskolánkat, akinek angol nyelven előadott Anyám tyúkja fordítását sokáig nem fogjuk elfelejteni. A mazsolák esküje után következett az eredményhirdetés: szoros küzdelemben végül döntetlen lett az eredmény. Mindkét osztály kiválóan teljesített, jutalmuk elismerő oklevél, egy-egy torta valamint egy félnapos osztálykirándulás volt.

Gratulálunk a 10. osztályosoknak a színvonalas rendezésért, a 9. osztályosoknak pedig a komoly felkészülésért, csapatmunkájukért.

Képek a mazsola-napról a Tamási Galériában láthatók.

Joomla Template by Joomla51.com