Iskolánk életében a hagyományok ápolása, annak közösségformáló ereje fontos szerepet tölt be. Iskolai rendezvényeinken tanulóink más oldalukról is megmutatkozhatnak, ami a gyerekek jobb megismerését és elismerését teszi lehetővé.

Évről évre megtartjuk hagyományos iskolai ünnepélyeinket, amelyeken lehetőség van arra, hogy a tanulmányi munkában, szaktárgyi-, és sportversenyeken, illetve egyéb területeken kiváló teljesítményt nyújtó diákjainkat az egész iskola jelenlétében elismerésben részesítsük. Legkiválóbb diákjainkat a 8. ill. a 13. évfolyam végén iskolánk legnagyobb kitüntetésével, a Tamási Emlékplakettel jutalmazzuk.

Természetesen szeretnénk, ha diákjaink az iskola életéből minél jobban kivennék részüket, ezért biztosítjuk számukra, hogy a diákönkormányzat a szabadidős programok szervezésében való aktív részvételével, saját elvárásának megfelelően alakítsa azok programját. Kezdeményezésükre a 2005/06-os tanévben először - hagyományteremtő jelleggel - rendeztük meg Tamási Áron születésének évfordulójára (szeptemberben) az egész iskolát megmozgató "MindenÁron" napot. A programsorozatban egyebek között (táncházak, disputa verseny, különféle vetélkedők, sportbemutatók, sportversenyek) helyet kapott a Mazsola-nap is, amelyen "tamásis" diákká avatjuk 9. osztályosainkat. Évente rendezünk Luca-napi vásárt, melyen az alsós tanulók által készített portékákat áruljuk és a bevételt minden évben egy rászoruló gyermekintézmény számára ajánljuk fel (kórházi osztályok, gyermekotthonok), karácsonyi templomi koncertet, farsangi bált, "Kópénteket", Csere-bere vásárt, Márton-napi lampionos felvonulást, melyre a környéken lakókat is meghívjuk, szalagavató bált. Nyelvi orientációjú iskola lévén a tanításon kívüli rendezvényeink között szerepel a neo-latin nyelvi nap, amelyen diákjaink az érintett nyelvek kultúrájához, szokásaihoz, hagyományaihoz kapcsolódó programokon vesznek részt. Minden év májusában iskolánk névadójáról elnevezett Tamási-napot is tartunk, ahol a gyerekek sport- és egyéb vidám versenyeken összemérhetik erejüket egymással és tanáraikkal. Ezt a napot zárja a Tamási-est, ahol tehetséges vers- és prózamondó, hangszeres zenét tanuló és színjátszó tanulóink, valamint énekkaraink felléphetnek diáktársaik és szüleik előtt.

Iskolánk közkedvelt hagyományaihoz tartoznak a nyári táborokban, sítáborban és a németországi, portugáliai, franciaországi és olaszországi csereprogramon való részvétel, melyek mindig jó hangulatukról híresek.

Joomla Template by Joomla51.com